Бойовики внесли школярів у списки, які передали на блокпости / REUTERS

На блокпостах окупованої Донецької області ввечері 22 травня і вранці 23 травня бойовики блокували виїзд школярів, які їхали на підконтрольну Україні територію для складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомив заступник керівника Донецької обласної ВЦА Ігор Стокоз у Facebook.

«В цьому році на ЗНО з непідконтрольної частини Донецької області зареєструвалося 834 особи. Перший іспит з математики складало 430 осіб. Сьогодні іспит з української мови, який мали складати 678 осіб. Зараз реєструються телефонні звернення з інформацією про те, що вчора у Гнутово, сьогодні в Оленівці бойовики припинили пропускати дітей, які сьогодні мали складати ЗНО. Батьки стверджують, що вони бачили на блокпостах терористів списки з особливими помітками, згідно яких, їх дітей не пропустили на підконтрольну Україні територію», - написав він.

Відео дня

Читайте такожПерше цього року ЗНО склали понад 155 тисяч учасників, 113 осіб не допустили до тестування

Стокоз підкреслив, що для дітей, які не змогли скласти іспити ЗНО з причини блокування, буде організована додаткова сесія. Терміни проведення сесії він пообіцяв довести до зацікавлених осіб так, щоб цього не дізналися бойовики.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 травня, в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.

Нагадаємо, 21 травня в Україні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, першим абітурієнти складали тест з математики. Загалом на ЗНО-2019 зареєструвалися понад 354 тисячі осіб.