Інцидент стався у сквері «Героїв Севастополя» біля ліцею «Престиж» / nikvesti.com

Поліцейського, який в грудні 2018 року напав з ножем на 12-річну дівчинку в сквері «Героїв Севастополя» в Києві і відібрав у неї телефон, засудили до трьох років позбавлення волі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГБР.

«За результатами досудового розслідування, проведеного слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, Солом`янський районний суд міста Києва виніс вирок щодо розбійного нападу на 12-річну дівчинку, скоєний двома особами», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Відомо, що один із нападників був сержантом поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві.

Читайте також"Безкарність вбиває": по всій Україні пройшли акції протесту через вбивство хлопчика (фоторепортаж)

Правоохоронця визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Він засуджений до трьох років позбавлення волі без права обіймати посади в органах внутрішніх справ Нацполіції протягом трьох років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 грудня 2018 року близько 18:00 у сквері «Героїв Севастополя» біля ліцею «Престиж» у місті Києві поліцейський зупинив малолітню дитину, утримуючи за рюкзак.

Погрожуючи насильством та застосуванням ножа, правоохоронець змушував віддати йому мобільний телефон. Отримавши відмову, засуджений штовхнув дитину, після чого вона впала. Правоохоронець повторно висловив вимогу, притиснувши ножа до обличчя дівчинки, і забрав мобільний телефон, вартість якого становить близько двох тисяч гривень. Під час здійснення злочину правоохоронець перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі п'яний екс-прокурор влаштував стрілянину з балкона багатоповерхівки.