Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра юстиції Сергій Петухов заявив, що політв’язня Кремля Сергія Литвинова, який був засуджений у Росії за сфабрикованими звинуваченнями та з березня відбуває покарання в Україні, буде звільнено найближчим часом.

Читайте такожКлімкін назвав ситуацію з політв’язнем Літвіновим "юридичним маразмом"

На своїй сторінці у Facebook Петухов виклав фото-копію підписаного ним наказу про виконання указу президента від 11 липня №517/2019 «Про помилування» Литвинова.

Відео дня

«Підписав наказ про негайне звільнення Сергія Литвинова з Диканівської виправної колонії. Фізичне звільнення відбудеться, коли документи прибудуть в колонію, це має відбутися найближчим часом», - сказано у дописі.

Довідка УНІАН. У Росії Литвинова засудили до 8,5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за ч. 3 ст. 162 («Розбій, вчинений з незаконним проникненням у житло, приміщення чи інше сховище або у великому розмірі») КК РФ за вбивство неіснуючих людей на Луганщині, коли він був у складі батальйону «Дніпро-1». В РФ він вже відбув п'ять років зі свого загального терміну покарання.

З 1 березня 2019 року Литвинов перебував в Диканівській колонії №12 міста Харкова, куди його передали згідно з міжнародною конвенцією між Росією і Україною.

Сьогодні, 12 липня, голова Об’єднання родичів політв’язнів Кремля Ігор Котельянець повідомив, що президент Володимир Зеленський 11 липня помилував Литвинова, якого Росія передала України для відбування незаконного покарання вдома.