В.о. керівника поліції області Артем Васицький має 23 роки досвіду оперативної роботи / фото: прес-служба поліції

Артем Васицький розпочав тимчасово виконувати обов’язки керівника поліції в Дніпропетровській області. Його було призначено наказом голови Нацполіції Сергія Князєва від 29 липня.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

У вівторок, 30 липня, Васицького представив особовому складу заступник голови Нацполіції Ігор Клименко.

Відео дня

Читайте такожСкандального Глуховерю звільнено з посади начальника поліції Дніпропетровської області

Прес-служба регіонального управління повідомляє, що до призначення Васицький обіймав посаду заступника начальника Головного управління – начальника кримінальної поліції. На цій посаді 42-річний полковник поліції ніс службу з 2017 року.

До цього проходив службу у підрозділах карного розшуку Донецької області та має 23 роки досвіду оперативної роботи.

Як повідомляв УНІАН, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

За даними ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху; за кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, зателефонував своєму керівнику - після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських.

27 липня президент Володимир Зеленський поставив вимогу до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити Глуховерю.

28 липня Глуховеря заявив, що готовий надати будь-яку інформацію для розслідування інциденту із затриманням патрульних.

29 липня Віталія Глуховерю звільнено з посади начальника поліції Дніпропетровської області.