Напад стався у ніч на 24 червня 2018 року / фото Нацполіції

Перемишлянський районний суд Львівської області визнав винними та звільнив від покарання двох нападників на табір закарпатських ромів у Львові.

Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному реєстрі судових рішень, передає Mukachevo.net.

Читайте такожУ Львові розшукують ромку за жорстоке вбивство жінки

Відео дня

Двоє учнів 11-а класу ліцею імені Івана Пулюя визнали свою провину в повному обсязі і уклали угоду з прокуратурою, за якою домовились співпрацювати зі слідством.

Зважаючи на визнання вини та сприяння у розкритті злочину, обох хлопців визнали винними та призначили по 4 роки і 6 місяців позбавлення волі.

Перемишлянський райсуд Львова звільнив обох хлопців від відбування покарання, зобов’язавши впродовж півтора року періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 24 червня група озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами людей в лісовому масиві на околиці Львова напала на табір ромів. В результаті нападу загинув 24-річний мешканець Закарпатської області, ще четверо, серед яких 10-річний хлопчик, двоє 19-річних хлопців і 30-річна жінка були травмовані.

Вісім підозрюваних, серед яких один 20-річний і семеро 16-17-річних юнаків, затримані.

23 травня група радикально налаштованих осіб розгромила табір ромів у Тернополі, а 7 червня учасники організації "Національні дружини" - табір на Лисій горі в Києві.