12-13 жовтня у Києві пройдуть Дні Захисників України. Організатори: Володимир Тесля, лідер Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність Нації» та Андрій Медведько, ідеолог «Руху Ветеранів України». Заходи приурочені до державного свята Дня Захисника України, що відзначається 14 жовтня.

В рамках святкування будуть проведені:

  1. Товариські змагання зі стрільби серед ветеранів – «Завжди готовий».
  2. Лекція «Майстерність публічних виступів».
  3. Показ фільму про Василя Сліпака – «МІФ».
  4. Благодійна вечірка «VETERANS STRONG PARTY».

Всього п’ять років тому указом президента України було встановлене державне свято – День захисника України, яке відзначається щорічно 14 жовтня на Покрову Пресвятої Богородиці. У цьому величному і надзвичайно дорогому для кожного українця святі переплелися духовні орієнтири, історія запорізьких козаків та дата створення Української повстанської армії. У цей день віддаємо данину шани й поваги тим, хто в лиху годину війни мужньо боронив українську землю і сьогодні захищає її із зброєю в руках.

Відео дня

Володимир Тесля відзначив:

«У ці дні ми вшановуємо людей, які захищали та захищають українську державність! Це не просто «статистичні солдати». Це люди, на яких ми сьогодні рівняємося. Це герої, за спинами яких ми зараз спокійно живемо. Особисто я вважаю, що у наш час, у час війни, кожен солдат – це найдорожче, що у нас є. Ми рівняємося на них. Ми шануємо їх. І чим більше в Україні буде людей готових, справді готових захищати країну, тим міцнішими будуть наші кордони. Тим меншою буде ймовірність бути захопленими ворожою державою.

Ми пам’ятаємо, що тисячі українців вийшли на Марш Захисників України у День Незалежності. Це в черговий раз показало, завдяки кому наша Держава залишається вільною та самостійною. Заходи з нагоди свята покликані нагадати, що ми – нація переможців і маємо завжди пам’ятати та шанувати своїх героїв.

Ми маємо з пелюшок розуміти, що наші захисники, наші воїни-герої – еліта та опора держави. Патріотизм, сила духа, незламність – це риси наших побратимів, що кожного дня оберігають нас від ворога. І ми повинні виховувати їм гідну опору тут, в тилу. Адже сильна нація – це сильна держава. Державу воїнів неможливо завоювати. Тож гідне виховання дозволить нам убезпечити своє майбутнє на довгі роки вперед.

Приходьте та долучайтеся до справжніх патріотичних заходів. Давайте вшануємо наших героїв разом».

Охорону заходів буде забезпечувати Муніципальна Варта Києва