Довкола зведення нової Шулявської розв’язки новий корупційний скандал / фото УНИАН

Мер Києва Віталій Кличко, коментуючи зникнення конструкцій демонтованого Шулявського шляхопроводу, заявив, що їх украли. Однак демонтований Шулявський міст таки знайшовся.

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Читайте такожРозкрадання на 80 мільйонів: САП просить арештувати скандального забудовника Микитася з правом застави

Так, залишки мосту відшукали на будівництві однієї з київських новобудов від компанії «Укрбуд» Максима Микитася. Того самого, який виграв тендер на зведення багатостраждальної нової Шулявської розв’язки.

Примітно, що конструкції мосту з балансу міста так і не списали. Тому це тягне на цілком реальну кримінальну справу. До того ж йдеться про крадіжку в особливо великих розмірах, адже ці конструкції мають чималу залишкову вартість.

За словами депутата Київради Іллі Сагайдака, тепер Національне антикорупційне бюро має докази фізичної присутності конструкцій цього мосту на будівництві «Укрбуду», що підтверджує крадіжку мосту.

Столичні депутати, своєю чергою, обурені новими фактами корупції довкола Шулявського шляхопроводу. Адже вже офіційно стало відомо, що остаточна вартість спорудження нового шляхопроводу зросла майже втричі – з 600 мільйонів до майже 1,5 мільярда гривень. А скільки ще столиця стоятиме в заторах, питання без відповіді.

Як повідомляв УНІАН, у вересні шестеро депутатів Київської міської ради звернулися до Національного антикорупційного бюро України щодо можливих зловживань Київського міського голови Віталія Кличка під час будівництва Шулявського шляхопроводу.