Обвинувальний акт відносно нього скеровано до Дарницького райсуду Києва / Аброськін/Facebook

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві мотоцикліста на Харківському шосе у Києві у травні 2017 року.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, за результатами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте такожСправу про вбивство ветерана АТО "Сармата" передали до судуОкрім цього, зловмиснику інкримінується додатковий епізод за ч. 4 ст. 296 Кримінально кодексу України, а саме хуліганство, вчинене із застосуванням предмету, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень. У 2016 році підозрюваний, перебуваючи на парковці біля столичного супермаркету, через конфлікт, який раптово виник, кілька разів стріляв у бік охоронця.

Відео дня

Обвинувальний акт за вказаними фактами скеровано до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Крім того, зазначили в прокуратурі, на даний час у Дарницькому райсуді триває судовий розгляд ще одного обвинувального акту відносно цієї ж особи за фактом здійснення систематичних втеч зі спеціалізованого лікувального закладу, а також за фактами придбання і зберігання у палаті психіатричної лікарні наркотичних речовин.

«Зважаючи на це, після призначення до розгляду обвинувального акту за фактом вбивства мотоцикліста, стороною обвинувачення буде ініційовано питання об’єднання вказаних кримінальних проваджень, оскільки у вчиненні усіх кримінальних правопорушень обвинувачується одна особа», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня 2017 року в результаті конфлікту на дорозі підозрюваний здійснив кілька пострілів у бік мотоцикліста, який зупинився на перехресті, і зник з місця скоєння злочину. Поранений чоловік від отриманих травм помер.

Убитим виявився 36-річний житель столиці Юрій Калиниченко. У його вбивстві звинувачують віце-чемпіона світу 2012 року із боротьби сумо Дмитра Слепченка. За рішенням суду він має перебувати у Київській міській психоневрологічній лікарні закритого типу, з якої він неодноразово тікав.