Киянка повинна відновити дах, кладки стіни технічного поверху, гідротеплоізоляцію тощо / Фото УНІАН

Власник квартири будинку на Майдані Незалежності, який періодично зводив надбудову на даху, повністю відновить його попередній вигляд.

Про це повідомив радник мера Києва Максим Бахматов.

Читайте такожУ Києві винесли перший вирок за домашнє насильство

Відео дня

За його словами, після інформації 11 листопада про відновлення забудови даху будівлі чиновники приїжджали до винуватця події й вручили заяву.

У документі зазначено, що киянка повинна відновити дах, кладки стіни технічного поверху, гідротеплоізоляцію, організацію скатної покрівлі з ремонтом під’їзду з внутрішньої сторони двору будинку, ремонт та утеплення покрівлі над приміщеннями першого та другого під’їздів.

«Власник визнав, що створив дискомфорт для киян та Шевченківського району. І ми домовилися, що він не просто відновить покрівлю, а й відремонтує ліфти, зробить реконструкцію архітектурних елементів, наведе лад на внутрішній прибудинковій території будинку», – сказав Бахматов.

Представник власника помешкання запевнив, що наразі не ведуться та не плануються роботи зі зведення надбудови.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня у столичній поліції поінформували, що за фактом незаконної добудови на будинку в центрі Києва розпочато кримінальне провадження. До поліції Шевченківського району надійшло повідомлення, що на даху будинку, розташованому на вулиці Софіївська, зводиться незаконна добудова.

Коли правоохоронці прибули на виклик, ремонтні роботи відразу припинилися. Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

Невдовзі комунальні працівники частково демонтували незаконну надбудову.

Водночас власниця горішніх приміщень будинку Олена запевняла журналістів, що надбудова «абсолютно законна і має всі дозвільні документи».

За її словами, попередній власник викупив приміщення у 1998 році. Було змінено план квартири та горища. Олена стверджує, що розібрати дах і накрити його шлакоблоком вирішили через те, що балки даху прогнили. Будинок не є пам’яткою, проте перебуває на території охоронної зони Софійського собору – пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.