Суд Киенвской области вернул земли лесхозу / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Київської області, рішенням Бориспільського міськрайонного суду задоволено позовні вимоги відомства і повернуті у державну власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею 10 га, які незаконно були вилучені з постійного користування ДП «Бориспільський лісгосп».

Читайте такожДепутат назвав ризики зняття мораторію на продаж сільгоспземель до 2016 року

Встановлено, що Київська обласна державна адміністрація вилучила земельні ділянки лісового фонду вартістю майже 5 млн грн з постійного користування ДП «Бориспільський лісгосп» і, змінивши їх цільове призначення, передала їх у власність громадянам, які провели відчуження ділянок на користь однієї особи.

Відео дня

Вилучення лісових земель здійснювалося в порушення вимог Лісового та Земельного кодексу України, оскільки було проведено не уповноваженим органом.

Читайте такожПід Києвом подешевшала земля

Відповідно до законодавства, повноваження щодо вилучення вищевказаних земель, що перебувають виключно у компетенції Кабінету міністрів України.

Раніше УНІАН повідомляв, що Обухівський міськрайонний суд Київської області повернув у державну власність земельну ділянку загальною площею 0,4 га, який незаконно було відчужено на користь колишнього глави Адміністрації президента України.