Оголошено підозру члену "Єдиної Росії" / фото УНІАН

Служба безпеки України оголосила підозру активному прибічнику анексії Криму, члену російської правлячої політичної партії "Єдина Росія" Ігорю Кучерявому, якого 4 грудня контррозвідники СБУ затримували на адмінкордоні з окупованим Кримом, у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної республіки Крим.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим слідчими ГУ СБУ в АР Крим оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) громадянину України, члену "Севастопольської регіональної політради партії "Єдина Росія", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За версією слідства, підозрюваний у березні 2014 року був учасником організації "Автоканал Севастополя", яка через канали зв'язку координувала роботу «самооборонівців», також Кучерявий причетний до організації та забезпечення роботи блокпостів у Севастополі, спостереження за окремими військовими частинами України та дільницями, де відбувалось голосування на так званому "загальнокримському референдумі".

Наразі прокуратура АРК готує клопотання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу.

Читайте також"Марш гідності": Чубаров анонсував ходу до Криму

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня на адміністративному кордоні із тимчасово окупованою територією АР Крим контррозвідники Служби безпеки України затримали Кучерявого.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, українській спецслужбі Кучерявий відомий своєю антиукраїнською позицією.

За свої "заслуги" перед країною-агресором зрадник нагороджений медаллю Міноборони РФ "За возвращение Крыма" та ювілейним знаком ФСБ РФ "Ветераны спецслужб России защитникам Крыма и Севастополя".