Взяти на поруки Кузьменко готові близько 10 осіб / REUTERS

Адвокат підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року лікарки Юлії Кузьменко заявив відвід судді Сергію Вовку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Добош заявив на засіданні Печерського районного суду Києва, який обирає Кузьменко запобіжний захід.

За словами адвоката, фактично вчора Кузьменко затримали на вулиці о 15.30, після чого працівники поліції разом з нею пішли до її помешкання, де почали обшук, тоді як на той момент ще не було ухвали про дозвіл на обшук та затримання.

Відео дня

За версією поліції, наголосив Добош, Кузьменко була затримана в 0.50 13 грудня.

Читайте такожСлідство назвало ймовірного організатора вбивства Шеремета

Виходячи з цього, сказав адвокат, затримання й обшук були незаконними, оскільки саме під час обшуку суддя Вовк лише виносив ухвалу про його проведення, і саме тому йому заявлено відвід. Зараз в засіданні суду триває перерва, оскільки інший суддя має розглянути заяву про відвід судді Вовку.

Як повідомив Добош, взяти на поруки Кузьменко готові близько 10 осіб, серед них лікарі - колеги Кузьменко, народні депутати нинішнього скликання Яна Зінкевич і Микола Величкович, а також народний депутат VIII скликання Наталія Веселова і депутат Київради Володимир Назаренко.

Окрім того, адвокат заявив клопотання про допит як свідка безпосереднього керівника Кузьменко в лікарні Володимира Жовніра та її колишнього чоловіка Дмитра Кузьменка, які можуть засвідчити її алібі.

Читайте такожСуд обирає запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві Шеремета (відео)

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

За версією слідства, саме Кузьменко заклала вибухівку під автомобіль журналіста.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.