Пасажирський автобус виїхав на зустрічну і зіткнувся із вантажівкою / Фото: ДСНС

На Чернігівщині учора оголошено підозру водію пасажирського автобуса сполученням «Херсон-Москва», з вини якого цього тижня загинули троє людей.

Читайте такожМоторошна ДТП у Харкові: у справі Зайцевої намітився поворот

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відео дня

Згідно з інформацією, прокуратура Чернігівської області повідомила про підозру 44-річному водію у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).

Попередньо встановлено, що керуючи автобусом Neoplan на автодорозі «Кіпті-Глухів-Бачівськ», підозрюваний порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу для руху та в подальшому допустив зіткнення з сідловим тягачем Iveсo з напівпричепом, за кермом якого перебував громадянин Сербії.

Внаслідок ДТП загинули троє пасажирів автобуса. Ще 14 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості та були доставлені до лікувальних закладів області. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин злочину, триває.

За скоєне водію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня близько 22:40 на автодорозі «Кіпті-Глухів-Бачівськ» поблизу с. Мости Бахмацького району Чернігівської області сталася ДТП за участю пасажирського автобуса Neoplan сполученням «Херсон – Москва», вантажного автомобіля Iveco (Республіка Сербія) та легкового автомобіля Toyota Camry.

Внаслідок аварії загинули 3 особи. До лікарні було госпіталізовано 15 травмованих у ДТП людей.