У Львові близько двохсот медсестер вийшли на акцію протесту «Будь як Ніна».

Про це передає ТСН.

В халатах і масках вони рушили центральними вулицями міста до обласної адміністрації. Під її стінами вимагали підвищення зарплати.

Читайте такожМітинг проти "ринку землі" біля Заради сталося декілька сутичок (відео)«Заробітна плата 4200, я медсестра з вищою категорією. Зараз чехи, німці, поляки дуже багато відкрили можливостей для наших медиків, і чую, що там медсестра може заробити, якщо перевести на наші гроші, до 30 тисяч гривень. У нас хоча б 15 платили», – зауважила медсестра Неля Павлова

Зазначається, що мобілізувала медичних працівників медсестра з Боярки Ніна Козловська. Ще наприкінці листопада через соцмережу закликала колег провести протестний флешмоб. На всю Україну розповіла про важкі умови праці медсестер і маленьку зарплату – 3.5 тисячі гривень в середньому. Колег закликала приєднатися.

Вимагають підвищити зарплату до 16 тисяч гривень, а лікарям – до 27-ми. Також вимагають надбавок за навантаження та шкідливі умови, а ще виходу на пенсію після 25 років медичного стажу.

«У мене 30 років медичного стажу та 1600 гривень пенсії, ось як держава оцінює нашу працю. Основна вимога – це щоб змінилося ставлення до нашої держави. Повинні переглянути і тарифікацію, штатні розписи, тому що не може одна медсестра обслуговувати 30 хворих у відділеннях», – зазначила одна з медсестер Оксана Ткаченко.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Києві активісти «Нацкорпуса» перекривали рух Хрещатиком.