Законопроект №2429, прийнятий у першому читанні на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради, ліквідує штучні бюрократичні бар’єри та корупціогенні чинники у сфері охорони здоров’я.

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

"Останній робочий день у сесійному році завершився голосуванням за законопроект №2429 щодо ліквідації штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я! Його підтримали в першому читанні за основу 259 парламентаріїв", - написав нардеп.

Відео дня

За словами Радуцького, завдяки реалізації цього законопроекту в Україні вдасться запровадити "положення Болар", що дасть можливість швидше виводити на ринок генеричні препарати, а також провести дерегуляцію служби крові в Україні, що призведе до збільшення обсягів вітчизняного виробництва препаратів крові та зменшення залежності держави від дорогих імпортних аналогів.

Також законопроект дозволить створити умови для безперешкодного ввезення в Україну фармацевтичних субстанцій для власного виробництва ліків і спростити режим забезпечення українського миротворчого контингенту вакцинами.

 "Цей законопроект про розумну дерегуляцію, який прибирає штучні, бюрократичні, корупціогенні норми існуючого законодавства, заміняючи їх простими, обґрунтованими, єдиними для всіх правилами, запропонованими та підтриманими експертами та профільними асоціаціями (СУП, ТПП, ФРУ, УСПП, АВЛУ та інші)", - написав народний депутат.