В ОП прокоментували депутатську пораду продати собаку / cbn.com.ua

Уряд на доручення президента розглянув комунальні платіжки домогосподарства жінки, якій народний депутат Євген Брагар в телеефірі порадив продати собаку задля оплати комунальних послуг.

Читайте такожУ мережі показали фото "елітного" Шарика, якого нардеп радив продати пенсіонерці

Так заяву в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV зробила Заступник керівника ОП Юлія Ковалів. Представниця Офісу президента вибачилась за скандальну заяву Брагара.

«Ситуація, яка сталася з одним із депутатів "Слуги народу" у п’ятницю на ефірі. Перш за все я хочу вибачитись від нас всіх за такі необачні слова депутата. Ще у п’ятницю президент доручив уряду розібратись із конкретним питанням пані Любові з Кіровоградської області», – зазначила Ковалів.

«Сьогодні ми отримали інформацію про безпосередньо платіжки, які платить це домогосподарство, ця сім’я за комунальні послуги і субсидії, які вона отримує. 

За інформацією, яку сьогодні надав уряд ця сім’я уже з початку опалювального сезону отримала монетизовану субсидію у розмірі трошки більше ніж 3,5 тисяч гривень, що в середньому дозволило цій сім’ї платити не більше ніж 300-350 грн в місяць за комунальні послуги (газ і електроенергію – ред.)», – продовжила заступник керівника ОП.

Ковалів зазначила, що це приклад того, як субсидії дозволяють українцям економити. Крім того, за її словами, завдання влади – зменшити споживання газу у таких домогосподарствах, як у Любові з Кіровоградщини.

Уряд планує досягти цього за допомогою програм енергоефективності та заміни котлів. 

Як повідомляв УНІАН, депутат Брагар в ефірі каналу «112» порадив пенсіонерці продати собаку «елітної породи», щоб отримати можливість заплатити за комуналку. Після цього в мережі розгорілося жваве обговорення. Багато хто розкритикував та висміяв таку пораду нардепа.

Згодом Брагар за свої слова вибачився і заявив, що «новий у політиці, а тому ще не навчився відповідати на чутливі питання».