В'язні зчинили бунт, заподіявши тілесні ушкодження співробітникам колонії / фото УНІАН

Правоохоронці повідомили про підозру сімом ув'язненим, причетним до бунту, що стався в травні 2019 року в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі.

Як поінформували УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокуратура спільно з поліцією повідомила про підозру чоловікам, які, як передбачається, причетні до дезорганізації роботи зазначеної колонії.

Зазначається, що під час бунту був здійснений навмисний підпал, що призвів до знищення майна цього виправного закладу.

Відео дня

У прес-службі уточнили, що підозру сімом чоловікам висунуто наприкінці січня – у лютому поточного року.

Як уточнили у відомстві, наразі п'ятеро підозрюваних перебувають у слідчому ізоляторі, двоє – у виправних колоніях за місцем відбування покарання.

«Встановлено, що в травні минулого року незадоволені умовами утримання в'язні зчинили бунт, заподіявши тілесні ушкодження співробітникам пенітенціарної установи. Також вони підпалили службовий автомобіль й адміністративну будівлю чергової частини колонії», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, такі дії засуджених призвели до блокування роботи установи та завдали державі значних матеріальних збитків.

Під час слідства правоохоронці встановили особи сімох чоловіків, які брали активну участь у заворушеннях. Їхні дії кваліфікували за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) УКУ.

Як уточнили УНІАН у поліції, підозрювані відбували покарання за майнові злочини: крадіжки, грабіж і викрадення, а також за умисне вбивство.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня 2019 року в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, що супроводжувався пожежею. Під час заколоту постраждали співробітники виправних установ №51 та №14, які допомагали колегам. Двоє людей отримали тяжкі поранення, решта (понад 10 осіб) перебували на амбулаторному лікуванні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Слідчі теруправління ДБР, розташованого в Миколаєві, почали розслідування за фактом службової недбалості співробітників колонії (ч. 2 ст. 367) ККУ.

У Нацполіції заявили, що бунт стався за вказівкою «злодіїв у законі».

У Мін'юсті вирішили законсервувати Південну колонію через руйнування, завдані бунтівниками.

У липні завершилося етапування всіх засуджених - понад 400 осіб - до інших виправних колоній.

Колонія №51, розташована неподалік центру міста (біля жвавої магістралі), відтоді порожня.