В Одесі слідчі під час обшуку з'їли їжу підприємців / Скріншот

В Одесі поліцейські привласнили речі комерційної структури, в приміщенні якої проводили обшук. Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, в мережі Інтернет поширюється відео, на якому зафіксовано три людини, які під час обшуку в приміщенні одного з одеських підприємств розкладають по кишенях чужі речі. При цьому, люди коментують свої дії нецензурними словами.

Читайте такожДБР провело обшуки на двох митницях у Хмельницькому

«Зазначена публікація не залишилася без уваги керівництва одеської поліції. Наразі всі учасники події встановлені. Вони дійсно є співробітниками поліції. Цей ганебний вчинок ганьбить честь і гідність тих поліцейських, які щодня стоять на варті закону і порядку ...», - сказано в повідомленні.

У главку акцентують, що керівництво поліції зацікавлене в тому, щоб в правоохоронних органах служили люди, які є зразком честі і гідності, і не має наміру покривати негідну поведінку подібних працівників.

Зараз за даним фактом призначено службове розслідування, матеріали якого будуть передані в ГБР.

На період проведення перевірки поліцейські відсторонені від виконання службових обов'язків.

На відео, про яке йдеться, відзняті двоє чоловіків і жінка, які беруть речі і кладуть до кишень та сумки. Наприклад, жінка взяла моток скотча. Чути, що при цьому вона каже: «Так, що мені ще потрібно ... Колонка у мене є, чайничок є ...».

У коментарях до відео в соціальних мережах пишуть, що ці троє - слідчі, які проводять обшук в комерційній структурі, яка працює з товариством сліпих. «Привласнили під час обшуку в комерсантів скотч, кусачки, набір шестигранників та пиріжок», - пише джерело.

За його даними, бізнесменів звинуватили у відсутності патентів і вилучили обладнання на 1.5 млн грн. Суд визнав підприємців невинними, але обладнання їм поки не повернули.