Аваков порівняв зіткнення на Полтавщині з днем після звільнення Слов'янська / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що востаннє бачив таку агресію, як під час протесту мешканців Нових Санжар з приводу розміщення евакуйованих із Китаю осіб, наступного дня після звільнення Слов’янська від проросійських бойовиків.

Про це міністр Аваков сказав в ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Читайте такожРозбите скло та діра в вікні: у мережі з'єднання явилися фото автобуса, який віз евакуйованих з Китаю українців

Відео дня

"Те, що я сьогодні побачив, скажу чесно, мене це просто вразило. У мене відчуття повного дежавю. Останній раз я таке бачив в Слов'янську на наступний день після його звільнення. Я тоді теж розмовляв з людьми і у мене абсолютно схоже відчуття. Я не знаю, що породило таку невиправдану лють. Про це потрібно думати, це питання не тільки до влади, а до всіх нас", - зазначив міністр.

Він також зазначив, що одному із поліцейських пробили каменем голову.

"Ті люди, які кидали каміння і дуже серйозну травму завдали одному поліцейському, пробили голову каменем, ці люди зараз затримані. Ми будемо приймати рішення, як їх карати", – наголосив Аваков. 

Міністр вважає, що навіть погана комунікація не може виправдати таку поведінку учасників мітингу. 

Водночас очільник силовиків подякував своїм підлеглим за роботу.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах. За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька вирішила пожити з евакуйованими в обсервації.