У ЗСУ завершили перехід на нову систему харчування/ фото facebook.com/Головне-управління-розвитку-та-супроводження-матеріального-забезпечення-ЗСУ

У бойових частинах Збройних сил України з початку березня завершився перехід на нову систему харчування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«З початку березня поточного року усі бойові частини Збройних сил України перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів. В оновленому меню тепер є більше 400 найменувань продуктів, з яких можливо скласти щоденний раціон військових. Головна умова - не вийти по сумі за межі вартості добового комплекту, який під час аукціонів визначений в межах від 67 до 74 грн за один добовий комплект», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУсі частини ЗСУ перейдуть на нову систему харчування з початку 2020 року - міністр оборони

Зазначається, що наразі у військовослужбовців з’явилася можливість вибрати собі обіди, сніданки та вечері на власний смак і за сезоном. Відкриваючи каталог продуктів харчування, наданий постачальними компаніями-переможцями процедури публічних закупівель, командир військової частини може обирати продукти як у віртуальному супермаркеті.

У Міноборони зауважили, що реформування застарілої системи харчування створило широкі можливості у забезпеченні щоденного меню військовослужбовців продуктами, звичайними у цивільному житті, але раніше недоступними людям у військовій формі.

Тепер за результатами регулярного моніторингу прослідковується позитивне сприйняття військовослужбовців запровадженої системи харчування. Водночас, розпочато експеримент із малими гарнізонами, які безпосередньо не задіяні в операції Об’єднаних сил, для приведення якості харчування до рівня бойових підрозділів.

В оборонному відомстві відзначили, що забезпечення армії якісним харчуванням є важливим моральним чинником та додатковим мотивуючим фактором, що впливає на обороноздатність України в цілому.