Через коронавірус в Одесі призупиняють благодійні обіди для малозабезпечених / фото:  tut.by

В Одесі громадські активісти через загрозу коронавірусу й погіршення ситуації із захворюванням на грип з понеділка, 9 березня, призупиняють благодійні обіди для малозабезпечених людей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила в соціальних мережах волонтер, керівник благодійної організації «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова.

Читайте такожКоронавірус в Україні: у ПЦУ заперечили, що хвороба передається під час причастя

Відео дня

За її словами, поки що проект «Добрий обід» (безкоштовне харчування) закривається на два тижні.

«Ситуація з грипом у місті погіршилася, а ситуацію з новим вірусом «К» (коронавірусом - УНІАН) прогнозувати не можемо... З огляду на те, що всі наші підопічні - це та сама група ризику (вік 70 плюс), ми ухвалили таке рішення. За два тижні оцінимо ситуацію і вирішимо, що робити далі», - написала Ножевнікова.

Проект «Добрий обід» був запущений в Одесі понад два роки тому. Волонтерам вдалося до нього залучити низку ресторанів, які в рамках проекту постачають безкоштовно «гаряче харчування» у дві соціальні їдальні.

Ножевнікова додала, що пекарні продовжують працювати - волонтери зможуть видавати хліб і булочки літнім людям, які, минаючи громадський транспорт, зможуть дістатися до «точки» видачі пішки. Всі самотні підопічні цієї організації у разі хвороби будуть забезпечені продуктами або готовим харчуванням.

«Ми зберігаємо спокій і не панікуємо, проте вважаємо своїм обов'язком обмежити масові збіговиська, незважаючи на те, що влада поки вдає, що все під контролем», - зазначила волонтер.

За її словами, організація розпочала роботу з лікарнями міста за новими заявками на дезінфікуючі засоби, рукавички, спецкостюми.