Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає українців, які перебувають за кордоном, не купувати самостійно наявні в онлайн-системах квитки на рейсові літаки після 17 березня для повернення в Україну.

Читайте такожУкраїна веде з Польщею перемовини щодо відновлення пішохідного переходу на кордоні – Кулеба

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав на брифінгу щодо плану дій МЗС у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Відео дня

На запитання, що робити українцям, які купили квитки на літак на 17 березня, а рейс скасували, міністр відповів, що від людей надходять скарги, бо заздалегідь було куплено квиток, і "в мене прохання наразі тільки одне: не купуйте додаткові квитки, навіть на після 17 березня".

За словами Кулеби, окремі онлайн-системи можуть показувати, що, наприклад, на 18 березня можна купити квиток.

"У мене прохання: дорогі українці, не купуйте ці квитки! Це просто можуть бути збої в системі бронювання... Дочекайтеся офіційної комунікації від Міністерства закордонних справ і Міністерства інфраструктури про те, якими будуть моделі вашого вивезення літаками з тих країн, в яких ви застрягли", - наголосив Кулеба.

Він нагадав, що, відповідно до постанови уряду, пасажирське сполучення, у тому числі авіаційне, буде закрите з 00:00 у ніч на 17 березня.

Як сказав Кулеба, про те, що відбуватиметься після цієї дати, про алгоритм вивезення з-за кордону, людей буде поінформовано.