Олійник прокоментував інформацію про підготовку госпіталю для VIP-пацієнтів \ facebook.com/svyatoslav.oliynyk/

Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник заявив, що в Дніпрі не ведеться робота зі звільнення місць у клініках для VIP-пацієнтів, які заражені коронавірусом Covid-19.

Читайте такожКарантин у Дніпрі: в місті дезінфікують зупинки та під’їзди будинків (відео)

Так він прокоментував заяву голови Громадської ради при мерії Дніпра Геннадія Корбана, який сказав, що, за його даними, хворих коронавірусом в місті за рішенням обласної влади переводять в дитячу лікарню, щоб звільнити місця для віпів в опорних госпіталях, передає Страна.

Відео дня

"Все виявилося гранично цинічно. Сенс в тому, щоб організувати лікування віп-персон і чиновників в особливих умовах, тобто для своїх. Мабуть, в западло їхати в міські опорні, до народу", - написав Корбан на своїй сторінці в соцмережі.

Святослав Олійник цю інформацію спростовує. "У нас в області ніде немає поняття ВІП-осіб: ні в голові, ні в правовому полі, ні в моральній площині. Є інструкція МОЗ, яка зобов'язує регіони зробити госпітальні різнорівневі центри: для легких, середніх і важких хворих.

Лікарня ім. Мечникова завжди приймає найбільш важких хворих. Не думаю, що будь-яка ВІП-персона хотіла б стати найважчим хворим. У цій лікарні є сучасне обладнання, кваліфікований персонал. Це резервний госпітальний центр для важких хворих, а що стосується легких та середньої тяжкості хворих, то є ціла мережа госпітальних центрів на території області.

Що стосується дитячої лікарні, то, якщо не дай Бог виявлять захворювання у дитини, то діти не можуть перебувати в одному відділенні, тому відповідний комплекс повинен бути зарезервований у дитячій лікарні", - сказав Олійник.