«Прослушку» виявили під час ремонту у кабінеті посадовця / фото Заставнівської міськради

У Чернівецькій області у службовому кабінеті міського голови райцентру Заставни Василя Радиша виявили пристрої для прихованої аудіо- та відеофіксації.

Як повідомив кореспонденту УНІАН Радиш, посадовець виявив «прослушку» сьогодні під час початку проведення ремонтних робіт у своєму кабінеті.

«Ми розпочали ремонт – хотіли підключитись до електричного щита, виводили кабелі на коридор. Коли відкрили вентиляційні шахти, виявили ці пристрої. «Прослушка» працювала, була у робочому стані», – сказав міський голова, додавши, що виявив відеокамеру, мікрофон, камеру, картку пам’яті та флешку.

Відео дня

Посадовець сказав, що пов’язує цей інцидент виключно зі своєю діяльністю на посаді міського голови Заставни.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, Радиш звернувся до правоохоронців із відповідною заявою про вчинення правопорушення.

«Поліція вилучила пристрій. Відомості про подію слідчі Заставнівського відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ст. 182 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування», – повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2019 року двоє невідомих осіб у місті Заставна Чернівецької області намагалися підпалити приміщення магазину ритуальних послуг, яке належить меру Василю Радишу.

У травні 2018 року невідомі у Заставні підпалили ресторан «Мисливський рай», який також належав Радишу. Усі ці події посадовець пов’язує зі своєю професійною діяльністю.

Довідка УНІАН. Василь Радиш – міський голова Заставни Чернівецької області, обраний на цю посаду вдруге. На виборах голови Заставнівської ОТГ 29 квітня 2018 року здобув перемогу, отримавши понад 87% голосів виборців.