Прикордонна служба орган веде облік громадян, які повертаються з-за кордону / фото УНІАН

Від 16 березня до України повернулося всіма напрямками (авіасполученням, залізницею, автомобілем чи пішки) 160 тисяч громадян.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в ефірі ТСН.

"Мають намір повернутися на територію України близько 17 тисяч громадян. Напередодні великодніх свят може повернутися близько 200 тисяч громадян", - каже прикордонник.

Читайте такожНа кордоні 30 березня була найменша активність за період карантину - ДПСУ

За його словами, за минулу добу перетнуло кордон десять тисяч громадян. "Приміром, у літній час або у сезон відпусток перетинає 250-300 тисяч осіб на добу. Наразі відбулося мінімум пропускних операцій", - наголосив Сергій Дейнеко.

Голова ДПСУ нагадав, що найбільш активним днем, коли на кордоні з Польщею утворилися довгі черги, було 27 березня. "Перетнуло кордон 22 тисячі осіб, коли звичайний показник був 3,8 тисячі на добу", - розповів керівник ДПСУ,

Наразі кількість пропускних операцій зменшилася у кілька разів. Якщо у пікові дні прикордонники обслуговували на піших пунктах пропуску 450-500 осіб на годину, то наразі - від 10 до 15 людей на годину.

Дейнеко наголосив, що його орган веде облік громадян, які повертаються з-за кордону. Протягом останніх трьох діб було складено адміністративні протоколи на сім осіб, які порушили правила самоізоляції.

Як повідомляв УНІАН, за даними МЗС станом на 30 березня з початку запровадження карантину в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу в країну повернулися понад 144 тисячі українських громадян.