Дослідження також показало, що дорослі українці часто читають своїм дітям: 91% — не менше 1 разу на тиждень / ua.depositphotos.com

Під час карантину МакДональдз пропонує батькам ввести приємний і корисний ритуал — читання дітям перед сном.

У компанії впевнені, що з таких традицій складається розпорядок дня, який для сімей за нинішніх умов особливо важливий. Наповнити цей приємний процес користю і яскравими враженнями допоможуть книги з Happy Meal, повідомили у прес-службі МакДональдз.

"МакДональдз пропонує приєднатися до вечірнього проекту #ЧасЧитатиДітям, щоб покласти початок традиції проводити час за книгою з малюками перед сном, о 20:45. Цей ритуал буде символізувати завершення дня не тільки для малюків, а й для батьків, яким легше буде відволіктися від щоденних турбот", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожMars жертвує $20 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Щоб дізнатися, коли і як часто українці читають дітям, МакДональдз і компанія маркетингових досліджень Kantar Україна в березні 2020 року провели дослідження. Згідно з цим дослідженням, більшість батьків читають своїм малюкам ввечері, з 20:45 до 22:00. При цьому найзручніший час для спільного читання — 20:45. Саме в цей час МакДональдз закликає українців відкривати дитячі книжки. Проект допоможе закріпити звичку читання в сім'ях і прищепити дітям любов до книг із самого дитинства.

Дослідження також показало, що дорослі українці часто читають своїм дітям: 91% — не менше 1 разу на тиждень, а 32% — не менш 6 разів на тиждень. В середньому 20 разів на місяць. Більшість батьків приділяють читанню 15-20 хвилин. Для 64% опитаних читання — це можливість провести час разом з дитиною, а в кожного другого (55%) діти просять про це; кожний третій (36%) бере в руки книгу, тому що в цей момент має вільний час, і ще стільки ж батьків (35%) хочуть таким чином заспокоїти дитину. Для 15% читання — це можливість весело провести час разом.

Вихідні та будні однаково зручні для батьків: 65% читають малюкам протягом усього тижня, 19% — лише в робочі дні, 16% — тільки у вихідні. Робити це можуть в різний час протягом дня: 75% читають перед сном увечері, 17% — перед денним сном, 6% — після денного сну. При цьому кожна третя сім'я зазначила, що робить це спонтанно і для них це все ще не стало щоденним ритуалом.

Читайте також: