У селі Іванівка Теребовлянського району Тернопільської області батьки 219 учнів відмовилися пускати дітей до школи через конфлікт з директором.

Як повідомив кореспондентові УНІАН начальник обласного управління освіти Ігор РАВЛІВ, з 6 травня навчання у школі не відбувається.

Директор Іванівської школи поновилася на посаді відповідно до постанови районного прокурора і рішення суду. Вона була звільнена у травні 2005 року після колективної скарги батьків і педколективу, які стверджувала, що директор залякує учнів та вчителів, застосовує рукоприкладство до школярів, вживає по відношенню до них некоректні вислови.

Відео дня

Щойно директор поновилася на посаді, батьки перестали пускати дітей до школи, а самі почали чатувати під навчальним закладом, щоб не пустити директора. Також вони написали в обласне управління освіти колективне звернення з вимогою відсторонити жінку від керування школою, інакше вони й надалі не пускатимуть дітей до школи.

За словами І.РАВЛІВА, обласне управління освіти для вирішення конфлікту запропонувало жінці посаду методиста в районному управлінням освіти, зберігши попередню зарплату з доплатою 25-30% до окладу. Однак вона наполягає саме на тому, щоб керувати цією школою. Оскільки компромісу з педколективом і батьківським комітетом з одного боку і новим директором з іншого досягти не вдалося, керівництво облуправління освіти планує продовжити переговори, щоб все-таки відновити навчання у школі.