wordyou.ru

Про це повідомив координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв, передає Крим.Реалії.

«У Джанкойському районі масові обшуки. В с.Медведівка вже понад півтори години проводяться масові обшуки кримськотатарських сімей. Подробиці пізніше», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял підтвердив інформацію про масові обшуки в Джанкойському районі. За його словами, причини обшуків невідомі, наразі уточнюється інформація про події.

Відео дня

29 січня в Ленінському районі півострова також відбулися обшуки в кількох родинах кримських татар. Офіційної інформації від окупаційної «влади» Криму або місцевих правоохоронців з приводу обшуків не надходило.

28 січня в Сімферополі пройшов обшук у приміщенні Ісламського культурного центру, силовики «випадково знайшли» там заборонену літературу. Прес-служба російської «прокуратури» Криму повідомила, що перевірка правоохоронцями проводилася за інформацією відвідувачів, у тому числі – парафіян, про можливе здійсненні цією організацією «деструктивної діяльності та поширення екстремістських матеріалів».

Читайте такожЗМІ: У Криму викликали до школи батьків учня через український прапор у розділі "Що таке Батьківщина?"

Як повідомляв УНІАН, у Меджлісі кримських татар, а також у правозахисних організаціях неодноразово заявляли про те, що після анексії Криму Росією в 2014 році на півострові проводяться репресії щодо кримських татар, проте російська влада Криму це заперечує.

Місія Ради Європи 25 січня прибула в тимчасово окупований Крим для оцінки ситуації у сфері прав людини і вже зустрілася з українськими активістами.

Делегацію очолив дипломат Швеції Жерар Штудман.

Доповідь місії про результати її роботи має бути оприлюднена у лютому-березні.