Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко після зустрічі із військовими аташе акредитованих в Україні дипломатичних представництв сьогодні у Києві.

«Дійсно, сьогодні у нас була інформація про те, що зранку сьогодні була приведено ряд частин 4-ї армії військово-космічних сил РФ у вищий ступінь бойової готовності. Поряд з тим були приведені (у вищий ступінь бойової готовності – УНІАН) ряд частин сухопутних військ і Чорноморського флоту», - заявив Муженко.

Читайте такожОціночна місія ООН про підсумки роботи на Донбасі: міни становлять серйозну загрозу для цивільного населення

Відео дня

«Мі відповідно відреагували, але перевірка бойової готовності, як заявляють росіяни, пов’язана із підготовкою до навчань, які плануються на літо поточного року. Хоча це не знімає з нас відповідного реагування на ті загрози, які можуть виникнути, в тому числі з відповідними можливими перевірками бойової готовності російських військ, які знаходяться в східних або поблизу східних кордонів України», - додав Муженко.

Читайте такожНАТО: Росія проводила маневри, які симулюють ядерну атаку на Швецію

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін 8 лютого доручив провести раптову перевірку бойової готовності російських військ біля кордонів з Україною, Південний військовий округ переведено у повну бойову готовність.

Як повідомляв УНІАН, Путін доручив провести раптову перевірку боєздатності російських військ біля кордонів з Україною.