/ culturemeter.od.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це в мережі Facebook повідомила заступник голови ОДА Соломія Бобровська.

За її словами, відповідне розпорядження підписано сьогодні – в день народження Кузнєцова.

«Так склалися обставини, що саме в день народження Юрія Кузнєцова підписано розпорядження про заснування обласної музичної премії його імені. Це найменший наш подарунок у пам'ять про нього, оскільки його харизма, творіння, справжність і віртуозність точно існують в одиничному варіанті», - написала Бобровська.

Відео дня

Вона також зазначила, що вручення премій відбуватиметься щорічно в рамках міжнародного джазового фестивалю «Джаз-карнавал в Одесі» (Odesa Jazz-Fest).

Як повідомило УНІАН джерело в ОДА, наразі документи, що стосуються вищезазначеної премії, проходять відповідну процедуру узгоджень.

Передбачається, що преміальний фонд становитиме близько 40 тисяч гривень.

Читайте такожДжамала отримала відзнаку "Почесний громадянин Києва" (фото)

«Остаточна сума та умови присудження премії будуть встановлені пізніше, після проходження необхідних узгоджень», - сказали в ОДА.

Довідка УНІАН. Юрій Кузнєцов народився 11 липня 1953 року в Одесі. Український джазовий піаніст, віртуозний імпровізатор-мультиінструменталіст, композитор і педагог, засновник і арт-директор міжнародного джазового фестивалю «Джаз-карнавал в Одесі», президент «Клубу високої Музики», заслужений діяч мистецтв України.

Грав твори в спектрі від класичного до експериментального й авангардного джазу, володар спеціального призу Пола Маккартні на міжнародному конкурсі Yesterday в Естонії.

Є одним із засновників естрадно-джазового відділення Одеського музичного училища ім Костянтина Данькевича. Автор музики до багатьох театральних вистав, брав активну участь в озвучуванні світових шедеврів німого кіно: Олександра Довженка «Арсенал», Георгія Тасіна «Нічний візник» та ін. Помер музикант у ніч на 2 травня 2016 року в Одесі внаслідок тяжкої хвороби.