Через бездіяльність Національної акціонерної компанії «Енергетична компанія України» 300 тисяч жителів центральної частини Одеси можуть залишитися взимку без опалення.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив в.о. віце-мера Одеси Олексій СОЛЯНИК.

За його словами, для виконання термінових робіт з підготовки до зими одеської теплоелектроцентралі, що перебуває в повній власності "Енергетичної компанії України", потрібно щонайменше 5 млн.грн. Лише у разі негайного фінансування цих робіт ТЕЦ зможе забезпечити теплом жителів будинків в центральній частині міста, зволікання ж з боку керівництва «Енергетичної компанії» і Міністерства палива та енергетики України може призвести до зриву опалювального сезону.

Відео дня

На думку фахівців, технічний стан одеської теплоелектроцентралі ще в 2005 році був критичним, майже 90% устаткування ТЕЦ є вкрай застарілим або зношеним. І лише надання термінової допомоги Одеською міськрадою у сумі 10 млн. грн. на виконання невідкладних робіт дозволило ТЕЦ забезпечити жителів теплом в минулий осінньо-зимовий період.

Проте необхідних висновків, підкреслив О.СОЛЯНИК, дирекція ТЕЦ та її власник так і не зробили: борги перед ВАТ «Одесагаз» дотепер не погашено. Наприкінці вересня сесія міськради була змушена надати чергову допомогу ТЕЦ - виділила 2 млн. грн. на погашення заборгованості перед «Одесагаз», повідомив в.о. віце-мера.

Він не виключає, що міська влада, у разі не забезпечення теплом будинків одеситів, звернеться до суду з позовом проти Міністерства палива і енергетики з метою захистити законні права та інтереси городян.