Порошенко на

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко відвідав VІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який в ці дні проходить в Києві та зібрав тисячі поціновувачів книги.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко поспілкувався з багатьма видавцями та авторами книг. Зокрема, з відомим дисидентом та народним депутатом багатьох скликань, борцем за незалежність України Левком Лук’яненком, авторами книги-хроніки про сучасну українську війну за незалежність «Саур-могила. Воєнні щоденники».

Порошенко на

Президент придбав книги присвячені історії мистецтва, зокрема «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 рр.», «Каталог Чисте мистецтво», Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics та багато інших.

Відео дня

Читайте такожСобчак напророкувала "загибель кар'єри" Порошенка через заборону російських соцмереж (відео)

Президент також придбав багато дитячих книжок, зокрема відомого дитячого видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га». Серед книг, які також поповнили бібліотеку президентського подружжя, – вже відомий український комікс у жанрі альтернативної історії «Воля. The will», книги з історії України, велика кількість книг художньої літератури тощо.

На «Книжковому Арсеналі» президент з дружиною ознайомились з майже усіма виставковими експозиціями, оглянули виставку «Енеїда Базилевича», присвячену історії створення ілюстрацій і макета книги до поеми Івана Котляревського, інші виставки. Вони також поспілкувалися з відвідувачами фестивалю.

«Вражений неймовірною атмосферою «Книжкового Арсеналу». Довга черга на вхід у «Книжковий Арсенал» – єдина черга, яка мене радує», - сказав Порошенко під час спілкування з відвідувачами виставки.

Порошенко на

VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходить у столиці з 17 по 21 травня у «Мистецькому Арсеналі». Фестиваль об’єднує літературу й мистецтво. Тут представлені новинки понад 150 видавництв, секцію ілюстраторів, а також різноманітні і численні авторські, тематичні програми та спецпроекти, сформовані кураторською командою спеціально запрошених незалежних молодих критиків та відомих письменників.