Кличко називає це хорошим сигналом і підтвердженням успішного оздоровлення економіки міста Києва / КМДА

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з Рен Луо, заступником директора китайської компанії CMEC (China Machinery Engineering Corporation), яка зацікавлена в інвестиціях у транспортну інфраструктуру Києва.

Віталій Кличко зазначив, що бажання китайської компанії інвестувати у Київ є гарним сигналом і підтвердженням успішного реформування та оздоровлення економіки української столиці.

Читайте такожУ Києві "Велодень" вперше пройшов на оновленому велотреку

Відео дня

«Ми завжди раді кожному інвестору, розуміючи, що без приватних інвестицій розвивати місто дуже складно. Я радий чути про вашу зацікавленість вкладати гроші в Київ, у столицю. Я хочу вас запевнити, що це безпечні інвестиції, із мінімальними ризиками та гарною окупністю. Ми зі свого боку розглянемо та обговоримо кожну вашу пропозицію», – наголосив мер Києва.

Серед потенційних проектів, в які може інвестувати китайська компанія, – створення мережі Tram Train, міського трамваю, який може використовувати інфраструктуру залізниці, а також будівництво гілки метро на Виноградар.

У свою чергу Рен Луо зазначив, що оздоровлення економіки української столиці є гарним сигналом для закордонних інвесторів. За його словами, CMEC працює із зарубіжними проектами близько 30 років.

«Ми маємо успішні проекти в багатьох країнах. Ми можемо не тільки виконувати роботи, а й допомагати з фінансуванням, експертизою та маємо власну виробничу та логістичну базу», – розповів він.

Рен Луо підкреслив, що зацікавленість СМЕС не обмежується лише транспортною інфраструктурою. Компанія може інвестувати також і в інші важливі для міста сфери, зокрема енергозбереження, екологічні проекти, з утилізації твердих побутових відходів.

Сьогодні представники СМЕС проведуть робочу зустріч у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, де більш детально обговорять пріоритетні проекти для інвестицій і напрацюють алгоритм співпраці.

Як повідомляв УНІАН, метро на Виноградарі обіцяють побудувати до кінця 2019 року.