Дівчина купила рибу у магазині / фото УНІАН

У Харкові з діагнозом "ботулізм" у важкому стані госпіталізували 22-річну дівчину. Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області, 21 липня харків’янку госпіталізували у важкому стані до Харківської інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "ботулізм".

За словами матері постраждалої, ввечері 21 липня їй зателефонувала донька та поскаржилася на погане самопочуття. У лікарні стан дівчини погіршився, її було приєднано до апарату штучного дихання.

Читайте такожУ Маріуполі вагітна на дев'ятому місяці жінка через рибу з базару заразилася ботулізмом

Відео дня

Правоохоронці встановили, що потерпіла отруїлася в’яленою рибою, яку напередодні придбала в одному з магазинів на вулиці Клочківська.

За цим фактом слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Обставини події з’ясовуються.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 18 липня з початку року на ботулізм захворіли 90 осіб, з них дев’ятеро померли. Восьмеро з дев'яти померлих захворіли внаслідок вживання в’яленої риби.