Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що аграрний сектор України потребує реформування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні РНБО.

«Головна проблема державної урядової політики на селі – це нездійснення реформ. Немає більш нереформованого сектору, аніж сільське господарство», – сказав Президент, зазначивши, що, зокрема, це стосується ринку землі.

Відео дня

За словами глави держави, сьогодні земля виводиться з сільськогосподарського обігу та відбувається чорна торгівля землею, попри дію мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Президент наголосив, що в Україні ніхто не хоче «і пальцем торкнутися до реформи села». «Це хороший грунт для корупції – нереформування», – сказав він.

В.ЮЩЕНКО зазначив, що питання реформування аграрного сектору не може бути питанням політичної кон`юнктури та популізму, а має регулюватися чіткими інтересами суб`єктів господарювання і давати змогу аграрному сектору максимально реалізувати свої можливості.

***

Рада національної безпеки і оборони України наполягає на необхідності підвищення конкурентоспроможності українських сільгоспвиробників.

Про це сказала на брифінгу секретар РНБО Раїса БОГАТИРЬОВА.

За її словами, вступивши до СОТ, Україна має захищати свого виробника і «створювати державні гарантії й державну підтримку, щоб він міг конкурувати».

Р.БОГАТИРЬОВА зазначила, що держава має розробити чітку стратегію розвитку вітчизняного сільгоспвиробництва.

Крім того, секретар РНБО зазначила, що необхідна державна політика підтримки власного виробника в умовах, коли збільшується імпорт. За її словами, дуже важливо пожвавити внутрішній попит на сільгосппродукцію.

Р.БОГАТИРЬОВА повідомила, що сьогодні на засіданні РНБО було розглянуто комплекс питань, пов`язаних із розвитком сільгоспвиробництва в Україні та підтримкою українських аграріїв.