Це вже другий Відкритий фестиваль млинця у місті / фото oda.zt.gov.ua

Місто Баранівка Житомирської області відсвяткувало День міста Фестивалем млинця. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, 9 та 10 вересня  жителі Баранівки відзначили День народження міста. Під час свята функціонувало дитяче містечко «Україна – це Європа», де провели  конкурс малюнків та виставку дитячих робіт. Тут також відбулася концертна програма за участю дитячих колективів міста.

Читайте такожУ Коростені на Житомирщині проходить IX Міжнародний фестиваль дерунів

Відео дня

Серед заходів, які проводилися, – ІІ Відкритий фестиваль млинця, урочиста хода та концерт за участю різноманітних гуртів.

Як повідомляв УНІАН, 9 вересня у Баранівці на річці Случ відкрили малу гідроелектростанцію із застосуванням європейського обладнання. Відкриття відбулося у рамках святкування Дня міста Баранівки за участю заступника голови – керівника апарату Житомирської облдержадміністрації Олексія Ясюнецького. До 2030 року гідроелектростанція працюватиме за «зеленим» тарифом, також вона має потужність 382 кВт. Проект за 2 роки реалізувала компанія «Сайенс Інновейшн Продакшн». Загальні інвестиції ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн» в будівництво МГЕС на річці Случ становлять близько 21 млн грн.