У Житомирі  відзначили 110-річчя заснування обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Як передає кореспондент УНІАН, урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні  у Житомирській обласній філармонії ім. С.Ріхтера.

Перед початком заходу гості  ознайомилися з  виставкою книг авторів-просвітян та архівних документів про житомирську «Просвіту».

Відео дня

Святкування розпочалося переглядом фільму.

Читайте також​У Житомирі представили нову жіночу команду волейбольного клубу "Полісся"

Про історію  організації розповів її очільник, журналіст Святослав Васильчук. За його словами, до складу товариства входять   викладачі  вищих навчальних закладів регіону, вчителі, журналісти, лікарі, службовці, культурно-мистецькі діячі.

 Далі відбулася церемонія нагородження кращих активістів обласної «Просвіти» відзнаками Житомирської обласної ради  та Житомирської облдержадміністрації, яку провели заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута та заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук.

Як прозвучало на урочистостях, вже   у  наступному році у Житомирі  планується встановлення анотаційної дошки на будівлі по вулиці Михайлівській, 15, де у 1907-1912 роках  діяло товариство «Просвіта» ім.Т.Шевченка.