Зловмисники мали намір продавати алкоголь у інших областях України / фото прокуратура Житомирської області

На Житомирщині судитимуть організовану злочинну групу, яка незаконно виготовила майже 15 тонн алкоголю для продажу

Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша, 18 січня  прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи у складі трьох осіб, які налагодили незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Читайте такожУ Коростені на Житомирщині на хабарі затримали фітоінспектора (фото)

Відео дня

Досудовим розслідуванням, яке проводили слідчі Головного управління Державної фіскальної служби в області установлено, що житель Київської області з корисливих мотивів, не маючи відповідної ліцензії на виготовлення і торгівлю алкогольними напоями, у вересні 2017 року створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли двоє осіб - жителі Житомирської та Київської областей.

У подальшому для незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкоголю, учасники організованої злочинної групи підшукали господарське приміщення у населеному пункті на Київщині та встановили там обладнання для масового виробництва алкогольних напоїв.

Таким чином зловмисники з вересня минулого року, порушуючи вимоги податкового законодавства України, незаконно виготовили майже 15 тонн алкоголю для продажу у різних областях. Виготовлені горілчані вироби доставляли і житомирянину для подальшої роздрібної торгівлі.

Викрито і припинено протиправну діяльність організованої злочинної групи завдяки злагодженим оперативним діям прокуратури Житомирської області та Головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській  області.

Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено незаконно виготовлені горілчані вироби, засоби та обладнання, що забезпечує незаконне виробництво таких товарів у великій кількості, а також транспортні засоби для їх перевезення до місць збуту.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.