У Партії регіонів упевнені, що міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО рано чи пізно вибачиться перед депутатом від Партії регіонів Борисом КОЛЕСНІКОВИМ з трибуни Верховної Ради.

Про це йдеться у переданій УНІАН прес-службою ПР заяві партії.

“Ю.ЛУЦЕНКО мусить змиритися з фактами: він звів наклепи на Б.КОЛЕСНІКОВА з парламентської трибуни, і жодні суди, якщо вони не корумповані, не допоможуть йому вислизнути від відповідальності. Ю.ЛУЦЕНКО буде змушений спростувати свої твердження. І зробить це обов’язково. Це лише справа часу”, – йдеться у заяві.

Відео дня

При цьому “регіонали” наголошують, що міністр “всілякими способами намагається вислизнути з ситуації, за якої змушений з парламентської трибуни спростовувати наклепи” – то через відрядження не може прийти у парламент, то робить усе, щоб Верховний Суд призупинив процес виконання рішень попередніх судів до винесення свого вердикту.

Як повідомляв УНІАН, Верховний суд України 26 червня зупинив виконання судових рішень Печерського районного суду столиці та ухвалу Апеляційного суду Києва в справі за позовом народного депутата від Партії регіонів Бориса КОЛЕСНІКОВА до міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА (а також до МВС і ВР України) до закінчення касаційного провадження.

23 червня Ю.ЛУЦЕНКО заявив, що готовий вибачитися перед Б.КОЛЕСНІКОВИМ, якщо буде відповідне рішення Верховного суду України, куди він звернувся з оскарженням ухвали суду попередньої інстанції.

«Я людина законослухняна, дійсно є рішення суду. Якщо Верховний суд, куди я звернувся з касаційною заявою, підтвердить правоту ініціаторів цього шоу, я виконаю так, як це вирішить суд. Але після того, як це питання буде розглянуто у Верховному суді», – сказав міністр.

Довідка УНІАН. Б.КОЛЕСНІКОВ був затриманий 6 квітня 2005 року у рамках кримінальної справи за фактом здирництва у 2002 році акцій торгового центру «Білий лебідь» (Донецьк) в екс-голови правління торгового центру Володимира ПЕНЧУКА (батька) і екс-директора ТЦ Бориса ПЕНЧУКА (сина).

7 квітня того року міністр внутрішніх справ Ю.ЛУЦЕНКО з трибуни Верховної Ради заявив, що Б.КОЛЕСНІКОВА затримано виключно за кримінальні злочини і до політики його затримання не має жодного відношення.

2 серпня 2005 року за рішенням Апеляційного суду Києва Б.КОЛЕСНІКОВА було звільнено, при цьому суд взяв з нього підписку про невиїзд.

30 червня 2006 року Генеральна прокуратура України закрила кримінальну справу, порушену стосовно Б.КОЛЕСНІКОВА.

У квітні цього року Печерський районний суд Києва, а пізніше і Київський апеляційний адміністративний суд зобов`язали Ю.ЛУЦЕНКА спростувати сказані ним з трибуни ВР слова про те, що Б.КОЛЕСНІКОВ причетний до здирництва й інших злочинів.