Одночасно державні прапори були підняті в усіх регіонах України, де спорудили спеціальні флагштоки / фото Офісу президента України

На честь Дня Державного прапора в географічному центрі України в селі Мар’янівка Черкаської області за участю глави держави Володимира Зеленського відбулося урочисте підняття найбільшого в області синьо-жовтого стяга.

Спеціально до 30-річчя незалежності України тут також створили арт-комплекс "Географічний центр - серце України", повідомляється на сайті президента України.

Стяг розміром 9 на 13 метрів урочисто підняли на флагшток заввишки 52 метри.

Відео дня

За словами Володимира Зеленського, арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, уособлює 24 області та український Крим. Кожна пара крил прикрашена автентичним місцевим орнаментом конкретного регіону. У центрі майданчика - серце під склом. 

"Підійматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами", - сказав глава держави.

"Це гордість, коли наш прапор звільняв десятки міст і сіл на Донбасі. Вдячність, коли наш прапор допомагав гасити пожежі в Туреччині та у Греції. Віра в життя, коли наш прапор допомагав боротися з COVID-19 в Італії. Сльози, коли наш прапор супроводжує в рай загиблих захисників України. Радість, коли наш прапор підіймається на Олімпійських іграх, майорить на Евересті, Монблані й навіть у космосі", - наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави подякував усім, хто робить кольори Державного прапора України відомими й поважними в Україні та світі.

"Це наші військові, ветерани, волонтери. Наші медики. Пожежники, рятувальники, прикордонники. Наші спортсмени, футболісти. Наші олімпійці. Наші паралімпійці. Наші тренери. І наші дитячі тренери. Наші науковці, освітяни, студенти, діячі мистецтва. А найголовніше - це наші громадяни України", - сказав Володимир Зеленський.

Одночасно державні прапори були підняті в усіх регіонах України, де в межах президентської програми "Велике будівництво" спорудили спеціальні флагштоки. До 30-річчя незалежності України у кольори національного прапора також "зафарбують" Ніагарський водоспад на кордоні Канади та США і будівлю Ради Європи у Страсбурзі.