Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Києві спільно з Генеральною прокуратурою України викрили конвертаційний центр, який діяв у самому центрі столиці з 2004 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, за цей час через розрахункові рахунки фіктивних фірм зловмисники «прокрутили» понад 100 млн. грн.

8 зловмисників затримано. Під час допитів вони зізналися у створенні мережі підприємств, які в подальшому використовувалися банками для конвертації коштів державних та комерційних структур.

Відео дня

Під час обшуків правоохоронці вилучили 31 печатку фіктивних фірм, бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку та 85 тис. грн. готівкою. Понад 1 млн. грн. заблоковано на рахунках фіктивних підприємств.

За матеріалами УБОЗ Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу, зокрема, за ст. 205 ч. 2 (фіктивне підприємництво), ст. 358. ч. 2. та ч. 3 (підроблення документів, печаток) ст. 212 ч. 3 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Розслідування триває.