У Полтаві за гарячими слідами затримано чоловіка, який намагався пограбувати відділення «Ощадбанку».

Про це журналістів сьогодні повідомив начальник Центру громадських зв`язків Головного управління МВС України у Полтавській області Юрій СУЛАЄВ.

За його словами, вдень 15 березня у відділення банку по вулиці Маршала Бірюзова зайшов чоловік у чорній шапці, дістав з кишені пістолет невстановленого зразка і наказав касиру віддати гроші.

Відео дня

«Шапку було сильно натягнуто на очі. Маски на обличчі не було. Він наказав віддати гроші, однак касир не розгубилася. На це відділення вже втретє скоювався напад - два цього року і один - минулого. Касир натиснула «тривожну» кнопку. У зал вийшов охоронець. У нього немає зброї. Якби банк охороняли міліціонери, то затримали нападника на місці. А такий нападник ще й вистрілив двічі і почав тікати. Охоронець побіг за ним. У цей момент до переслідування підключилася і міліція. За гарячими слідами нападника було затримано», - сказав Ю.СУЛАЄВ.

Ним виявився раніше судимий 41-річний житель Полтави.

За даним факту порушено кримінальну справу за розбій.

Як повідомляв УНІАН, 17 листопада 2009 р. генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО зобов`язав своїх підлеглих до 1 грудня перевірити наявність у банківських установах систем охорони і порушити кримінальні справи у разі їх відсутності проти керівників банків за службову халатність.

Тодішній міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО підтримав ініціативу генпрокурора. 19 листопада у Донецьку Ю.ЛУЦЕНКО заявив, що у масових пограбуваннях банків в Україні насамперед винні банкіри. За його словами, банкіри «вже відкрито заявляють, що не оплачуватимуть відеосистеми спостереження або інші попереджувальні заходи, тобто вони вважають, що сума вкраденого не така вже й велика порівняно з тією сумою, яку потрібно вкласти у безпеку».

15 грудня начальник ДСО при МВС України Віталій ГРИЦАК заявив, що, незважаючи на пограбування фінансових установ, які останнім часом почастішали, банкіри не поспішають укладати угоди на охорону з Державною службою охорони при МВС України.

В.ГРИЦАК припустив, що, можливо, на це впливає і світова економічна криза, і той факт, що охоронні послуги ДСО, на відміну від приватних охоронних структур, коштують дорожче, оскільки перші перебувають на пільговій системі оподаткування.

Водночас, за словами В.ГРИЦАКА, якість підготовки і оснащення, а також реагування на тривожні виклики у ДСО - на порядок вищі.