У Донецькій обласній державній адміністрації вважають, що при проведенні адміністративної реформи оптимізація структур обладміністрацій буде цивілізованою й без репресій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на прес-конференції перший заступник голови Донецької ОДА Сергій ДЕРГУНОВ.

Говорячи про прийдешню адмінреформу в структурі обласної держадміністрації, він зазначив: «Нічого в цьому не бачу страшного - це нормальний стан, коли структура оптимізується, це не означає, що будуть якісь репресії, будуть якісь складнощі. Я думаю, що буде процес абсолютно цивілізований, нормальний. Ми розвиваємося й це нормально».

Відео дня

На думку заступника губернатора, це логічно, щоб структура обласної адміністрації відповідала структурі центральних органів влади. При цьому він не виключив, що заступникам губернатора також запропонують очолити облуправління.

«Я думаю, що в принципі вертикаль будуватиметься за дзеркальним відображенням, за тією формою, яка зафіксована в Указі (Президента) від 9 грудня, тобто за аналогією з Кабінетом міністрів, - пояснив С.ДЕРГУНОВ. - Ось є чотири віце-прем`єр-міністри «тире» міністри. Аналогічне буде управління інфраструктури, як зараз сформовано у Бориса КОЛЕСНІКОВА. І заступники губернатора цілком можуть бути й начальниками управлінь...».

Водночас С.ДЕРГУНОВ нагадав, що Донецька ОДА вже зверталася в уряд із проханням розробити якусь методику для оптимізації структури обладміністрації. «Ми хотіли, виходили з проханням - бачити якусь методику для оптимізації структур – чи то виходячи з чисельності населення регіону, чи то з питомої ваги в обсягах промислового виробництва, чи то ще за якимись критеріями методично визначити – яка повинна бути чисельність обласної державної адміністрації в кожному регіоні», - сказав заступник губернатора. І зізнався, що йому поки невідомо, які ж конкретно будуть зміни на місцях.

«У зв`язку з адмінреформою, безумовно, в Донецькій області будуть зміни. Які – поки, на жаль, не можу відповісти», - зазначив С.ДЕРГУНОВ.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав указ про оптимізаціюсистеми центральних органів виконавчої влади.

Зокрема, в процесі ліквідації та реорганізації Кабміну доручено забезпечити скорочення чисельності державних службовців не менше ніж на 30%, і вжити заходи зі скорочення штатної чисельності працівників секретаріату Кабміну не менше ніж на 50%.

Замість 112 органів центральної виконавчої влади створено 63. Із них 16 міністерств, 28 служб, 12 агентств і 7 інспекцій.

Кількість членів Кабінету міністрів Президент скоротив із 26 до 17 осіб.

На другому етапі адмінреформи відбудеться оптимізація органів влади на місцях.