Отримати ваучер зможуть українці старше 45 років

В Україні незабаром введуть ваучери, що містять кошти на навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації, повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, пише «Сегодня»

"Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. У той час, як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає ніякого навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років, і які мають 15 років трудового стажу. Таким чином, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера вона зможе отримати іншу спеціальність", - розповів Тігіпко.

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе ще кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж у неї немає такого бажання або можливості, тоді на ці кошти вона може просто підвищити свою кваліфікацію в будь-який інший спосіб.

Відео дня

"Тобто ми даємо можливість людині пройти навчання і бути більш конкурентоспроможною на ринку праці", - підсумував віце-прем'єр.