Одержати компенсацію українці зможуть починаючи з 1 червня

Громадяни України з 1 червня зможуть одержувати компенсацію у розмірі 1 тис грн за вкладами Ощадного банку СРСР, внесеними до 2 січня 1992 року готівкою до установ Ощадбанку СРСР, які діяли на території України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі уряду, відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв 23 квітня.

За бажанням вкладників кошти можуть бути перераховані на платіжну карту або розміщені на депозитному рахунку.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що постановою Кабміну визначено порядок перерахування коштів з Державного бюджету України до "Ощадбанку" і визначено механізм виплати компенсацій в 2012 році.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня п.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду спільно з Нацбанком доопрацювати механізм виплат вкладникам Ощадбанку СРСР компенсацій у розмірі 1 тис грн.

Він відзначив, що механізм виплат необхідно максимально спростити і використати кілька варіантів отримання вкладниками коштів.

Президент України Віктор Янукович у рамках своїх соціальних ініціатив заявив про необхідність здійснити компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у сумі 1 тис грн тим громадянам, хто ще не одержав їх, коли подібні виплати проводив уряд Юлії Тимошенко. За словами Президента, йдеться про 6 млн вкладників і про загальну суму 6 млрд грн.

Компенсації мають бути виплачені, починаючи з 1 червня і до кінця 2012 року.