Керівник Кримського штабу Блоку Литвина Анатолій КОРНІЙЧУК спростовує інформацію своїх опонентів про те, що блок веде підкуп виборців. Про це А.КОРНІЙЧУК заявив сьогодні на прес-конференції в Сімферополі.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами А.КОРНІЙЧУКА, відомо, що серед населення мусується інформація про нібито підкуп виборців активістами Блоку Литвина. Проте, відзначає А.КОРНІЙЧУК, ця інформація не відповідає дійсності - блок не підкуповує виборців. «Будь-яка нормальна людина, яка хоча б трішки розуміє механізм голосування, достатньо чітко уявляє, що якщо людині просто заплатили якісь гроші, то її право прийти і проголосувати так, як хоче», - сказав керівник Кримського штабу Блоку Литвина.

За його словами, Блок Литвина має намір в судовому порядку розбиратися з тими, хто підготував цю провокацію, - намагається підкуповувати виборців, представляючись активістами Блоку Литвина. «Ми таку інформацію (про підкупи) теж відстежували. Вона приходила з різних регіонів, що нашим блоком купуються голоси. У нас є фотографії, в яких конвертах роздавалися гроші, які купюри, які люди їх роздавали, і від яких партій вони представлені в блоках. Ми всі ці питання вирішуватимемо в суді. Сьогодні вся інформація пішла в центральний штаб, який найближчим часом подасть матеріали до суду», - заявив А.КОРНІЙЧУК.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня на прес-конференції в Сімферополі лідер Кримського штабу Партії регіонів Олексій БОЯРЧУК заявив, що Блок Литвина намагається підкуповувати виборців: в обмін на копію паспорта людям пропонують по 100 гривень. Причому, відзначає А.БОЯРЧУК, подібна роздача грошей відбувається «в масштабах не тільки всього Криму, але і по Україні в цілому». За його словами, практично в кожному районі зафіксовані такі факти, причому зафіксовані вони не «регіоналами», а співробітниками міліції. Керівник Кримського штабу ПР відзначив, що "здача" паспортних даних і отримання 100 грн. не є приводом голосувати за ту силу, яка роздає гроші.

Раніше Блок Литвина в підкупі виборців звинуватив член Компартії України, голова Постійної комісії кримського парламенту по рекреаційному, санаторно-курортному комплексу і туризму В’ячеслав ЗАХАРОВ. За словами В.ЗАХАРОВА, ініціативні групи пропонують жителям Криму за 100 грн. продати свій голос.