Сьогодні зведений зенітний ракетний полк Повітряних Сил ЗС України вилетів до Астраханської області, де на державному полігоні “Ашулук” Збройних Сил Російської Федерації здійснить бойові пуски з комплексів С-300П.

Як повідомили УНІАН в управлінні прес-служби Міноборони, особовий склад перевозиться двома військово-транспортними літаки Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України. На борту літаків також перевозиться зенітні керовані ракети дальньої дії С-300П та матеріально-технічні засоби для проведення навчання з бойовими пусками.

Загальне керівництво навчанням зведеного зенітного ракетного полку здійснюватиме заступник командувача Повітряних Сил ЗС України з протиповітряної оборони - начальник протиповітряної оборони генерал-лейтенант Микола БОТОВ.

Відео дня

На “Ашулуку” зведений зенітний ракетний полк Повітряних Сил ЗС України, до складу якого ввійшли бойові розрахунки з Васильківського та Дніпропетровського гарнізонів, виконають по два пуски по мішенях типу МР-9ІЦ та “Синиця-23”.

Прес-служба зазначає, що бойові пуски українські ракетники здійснюватимуть власними ракетами дальньої дії С-300П з наданих російською стороною комплексів. Військовослужбовці зведеного зенітного ракетного полку пройшли повноцінну фахову підготовку на навчально-тренувальному центрі Повітряних Сил ЗС України, передстрільбову підготовку в пунктах постійної дислокації і здали відповідні заліки.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2006 року зведений зенітний ракетний полк Повітряних Сил ЗС України, до складу якого увійшли бойові розрахунки з Львівщині та Криму, провів бойові пуски з комплексів С-200 та С-300 на російському полігоні “Телемба” у Читинській області.

Перші за роки незалежності України стрільби зенітних ракетних комплексів відбулися в Криму на полігоні “Чауда” у 1996 році. З того часу і до 2001 року включно такі стрільби відбувалися щорічно. На цьому полігоні “працювали” усі типи зенітних ракетних комплексів, зокрема, С-125, С-75, “Круг”, “Куб”, С-300П, С-300В1, “Бук М1” та С-200.

У 2003 році підрозділи протиповітряної оборони поновили проведення стрільб. Але відбулися вони на російському полігоні “Ашулук”. До них було залучено два зенітні ракетні полки, озброєні С-300П.