Квиток. Фото ye.ua

Державна адміністрація залізничного транспорту («Укрзалізниця») до кінця листопада має намір розширити сферу дії електронних квитків ще на 15 потягів, повідомив на прес-конференції заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов.

За його словами, на сьогодні існує можливість оформити електронний квиток на швидкісні потяги «Інтерсіті+» і на шість нічних потягів. А до кінця поточного місяця продаж через мережу інтернет буде поширений на маршрути, що сполучають столицю з Луганськом, Маріуполем, Ужгородом, Ковелем, Севастополем, Запоріжжям, Херсоном, Ужгородом і Трускавцем, Львів з Харковом і Запоріжжям, а також Харків з Сімферополем.

Як зазначив Чекалов, «Укрзалізниця» планує до кінця 2013 року розширити цю послугу ще на 80 потягів внутрішнього сполучення.

Відео дня

«Переконаний, що завдяки дії електронних квитків ми створюємо зручні умови подорожі пасажирам і скорочуємо навантаження на працівників вокзалів», - сказав він.

«Пасажирам з електронними квитками не потрібно звертатися в каси, а з самостійно зробленим роздрукуванням, яке має спеціальний код, можна йти прямо на посадку. У листопаді ми плануємо розширити цю послугу ще на 15 потягів внутрішнього сполучення», - додав заступник гендиректора.

Паралельно з запровадженням електронного проїзного документа «Укрзалізниця» планує збільшити кількість кас, через які можна буде оформити електронні проїзні документи.

За словами Чекалова, залізниці також мають намір з 1 липня 2014 року надати послугу купівлі квитків через інтернет студентам, що дасть змогу істотно заощадити їх час.

«Студенти зможуть, не заходячи в касу, купити квитки і йти з ними прямо в потяг. Це дасть нам можливість збільшити відсоток продажу квитків через інтернет і відповідно зняти напруженість черг», - сказав чиновник.

Як повідомляв УНІАН, Українська залізнична швидкісна компанія (УЗШК) у лютому-вересні перевезла 100 тис. пасажирів за електронними квитками, що становить близько 14% від загальної кількості пасажирів.

А всього з моменту запровадження нової послуги в лютому 2013 року залізниці країни продали 200 тис. електронних квитків.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» (Державна адміністрація залізничного транспорту України) - орган управління залізничним транспортом загального користування, здійснює централізоване управління процесом перевезень у внутрішньому і міждержавному сполученнях, регулює виробничо-господарську діяльність залізниць.