У Херсонській області поховали трьох нацгвардійців, яких розстріляв Рябчук у Дніпрі / скріншот

Знайомі розповіли про нацгвардійців, яких розстріляв їхній товариш по службі Артем Рябчук на заводі "Південмаш" у Дніпрі. Нагадаємо, трьох з них поховали у Херсонській області.

Як пише 24 канал, з 21-річним старшим солдатом Артемом Левковським прийшли попрощатися сотні людей. Його поховали у місті Олешки, де він народився та виріс. Відомо, що хлопець залишився у військовій частині після строкової служби. За власним бажанням пройшов спеціальні курси та став кінологом.

"Він хотів у Держприкордонслужбу, хотів підписати контракт. Спілкувалися з ним. Постійно був на позитиві, добра, весела, чуйна людина", – розповів знайомий загиблого Анатолій Спільний.

Відео дня

У ще одного загиблого старшого лейтенанта і начальника варти Олександра Буганова залишилося двоє дітей. Він був родом з села Подо-Калинівка, був в АТО, на чотири місяці потрапив у полон.

"Ми разом з Олександром служили у військовій частині. Він був моїм підлеглим. Разом з ним перебували в зоні АТО. Багато разів спілкувалися, дружили сім'ями, дуже порядна, хороша людина", – розповів знайомий загиблого Василь Карась.

19-річного солдата Леоніда Черника поховали у Каховці. До кінця служби йому залишалося всього три місяці. Після армії хлопець планував допомагати батькам. У нього була спеціальність електрозварника.

Читайте такожРозстріл у Дніпрі: ДБР розшукує жінку, яка вивезла нацгвардійця Рябчука з містаРозстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. У результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардейца у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.

Вас також можуть зацікавити новини: