День пам'яті Захисників України / фото ua.depositphotos.com

Щорічно в Україні 29 серпня відзначається День пам'яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу нашої країни. Дата події обрана невипадково, адже в цю дату сталася Іловайська трагедія, в якій трагічно загинули українські військові.

У цей день можна відвідати церкву і помолитися за всіх загиблих захисників України. А якщо ви також хочете попросити благословення для бійців на передовій - вам стане в нагоді молитва за воїнів

День пам'яті Захисників України-Історія пам'ятного дня

Дата встановлена указом Володимира Зеленського в 2019 році в пам'ять про трагічні події 29 серпня 2014 року в Іловайську Донецької області.

Відео дня

З середини серпня в місті точилися запеклі бої між окупантами та військовими ЗСУ. 24-25 серпня українські батальйони потрапили в оточення. 28 серпня в результаті переговорів було прийнято рішення про виведення українських захисників через "зелений коридор".

Однак 29 серпня російські військові відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон.

Заходи на честь Дня пам'яті Захисників України

О 10:00 за Києвом на честь події щорічно оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання. Також призупиняється рух транспорту і трансляція розважальних теле- і радіопрограм. У цей день всі державні прапори на будівлях приспускаються.

У Києві всіх загиблих за час війни захисників України поминають на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору, біля стіни пам'яті загиблих героїв. По всій Україні 29 серпня також проводяться фотовиставки та інформаційні заходи, а в кінотеатрах показують документальне кіно про українських воїнів.

Вічна пам'ять героям України - картинки

День пам'яті Захисників України 2022 / фото УНІАН
Вічна пам'ять героям України / фото з соцмереж
Вічна пам'ять героям України / фото з соцмереж
Вічна пам'ять героям України / фото з соцмереж
Вічна пам'ять героям України / фото з соцмереж
Вічна пам'ять героям України / фото з соцмереж

Вас також можуть зацікавити новини: